Ribolov Na Čabranki - Gorski kotar
 
Čabranka je planinski brzak, pritoka Kupe, dugačka 17,5 km. Izvire na samom kraju dubokog i uskog završetka Kupske doline, iz pukotina vrletnih stijena Velikog obrha (546 m.). Atraktivna je od samog gorskog izvora preko brojnih slapova i brzaka do svog ušća u Kupu.
 
Prenosim tekst ŠRU "Čabranka" Čabar:
Športsko ribolovna udruga Čabranka Čabar svoje početke veže iz davne 1935.godine. Naime, 10. je ožujka 1935. godine, prema navodima u povijesnim analima grada Čabra, osnovano Ribarsko društvo Čabar.Danas je Športsko ribolovna udruga Čabranka Čabar dobrovoljna udruga sportskih ribolovaca. Osnovana je radi organiziranog obavljanja sportsko ribolovnih aktivnosti, zaštite prirode i čovjekove okoline. Osnovni ciljevi udruge su: unapređenje sportskog ribolova na slatkovodnim vodama, zaštita voda i ribljeg fonda u svrhu poribljavanja i uzgoja riba, razvoj ribolovnog turizma, uključivanje djece, mladeži i odraslih u programe sportskog ribolova, gospodarenja ribolovnim vodama i sportske etike. Rad udruge je javan, a zasniva se na dobrovoljnosti, amaterizmu, ravnopravnosti, solidarnosti i humanosti kao i na sportskom i ribolovnom prijateljstvu, moralu i etici.
Svake godine na Dan planete Zemlje ŠRU organizira čišćenje Čabranke i uzgojnih potoka. Na navedene akcije odaziva se veliki broj njezinih članova čime uvelike pridonose čišćem i ljepšem okolišu.